You are currently viewing DMW&EADI GENEL BAŞKANI FERHAT BOZÇELİK’E ALMAN SİYASİ PARTİLERİNDEN DAVET

DMW&EADI GENEL BAŞKANI FERHAT BOZÇELİK’E ALMAN SİYASİ PARTİLERİNDEN DAVET

  • Post category:2019

DMW&EADI GENEL BAŞKANI FERHAT BOZÇELİK’E

ALMAN SİYASİ PARTİLERİNDEN DAVET

Başkan Ferhat Bozçelik; 16-20 Aralık 2019 tarihleri arasında Almanya’da Resmi temaslarda bulundu.

Soldaki Resim: Ekonomi Inovasyon Altyapı Müsteşarı Dr. Torsten Sevecke

Ortadaki Resim: CDU Partisi Milletvekili ve Şehir Plancısı Bayan Martina Köppen ve SDP Milletvekili Bay Danial İlkhanipour

Sağdaki Resim: Alman CDU Milletvekili Davit Erkalp

DMW&EADI Genel Başkanı Ferhat Bozçelik, Alman SPD (Sosyal Demokrat Partisi), CDU (Hristiyan Demokrat Birliği) ve Yeşiller Partisi’nin resmi davetlisi olarak, Almanya’ya gitti. 16-20 Aralık tarihlerinde gerçekleşen ziyarette, Türkiye-Almanya ve Türkiye-AB ilişkileri ve dünyadaki gelişmeler ele alındı.

İlk görüşme; SDP Milletvekili Danial İlkhanipour yapıldı. İran kökenli milletvekili, “Türkiye bizim için çok önemli bir ülke. İşbirliği köprülerini her zamankinden daha güçlü kurmalıyız” dedi. İkinci görüşmede Bozçelik; CDU Milletvekili ve Ekonomi Kurulu Başkanı David Erkalp ve Yeşiller Partisi Milletvekili Murat Gözay ile bir araya geldi. Görüşme Davit Erkalp; “eğitim alanında Türkiye ile işbirliği yapabiliriz. Biz AB eğitim programlarını Türkiye’de yapmak istiyoruz. Bu programlar çok önemli. Belediyeler, üniversiteler, STK’lar hatta şirketlerle bile eğitim programları geliştirebiliriz. Türkiye bu programlardan faydalanmalı. Bu konuda DMW&EADI ile birlikte çalışabiliriz. Ayrıca Türkiye, Almanya ve AB üyesi ülkelerin iş insanları bir araya gelmeli ve ticaret yapmalıdır. Biz bunu destekliyoruz. Dedi. Yeşiller Partisi Milletvekili Murat Gözay’da; “Türkiye AB’nin önemli bir parçasıdır. Bunu hiçbir ülke gözardı edemez. İlişkilerin eğitim ve ekonomik alanda güçlenmesi gerekir.” Açıklamasında bulundu.

Almanya temaslarında Bozçelik; Ekonomi İnovasyon ve Altyapı Müsteşarı Dr. Torsten Sevecke ve CDU Milletvekili Bayan Martina Köppen ile de bir araya geldi. Bozçelik Almanya temalarını değerlendirmesinde şunları söyledi. “Almanya’da üç siyasi partinin milletvekilleri ile bir araya geldim. Yaptığım görüşmelerde, ekonomik ilişkilerimizin canlandırılmasının önemi bir kez daha net bir şekilde ortaya kondu. İş insanlarımız karşılıklı olarak bir araya gelmeli ve ticaret yapmalı, yatırım fırsatlarını ve işbirliği olanaklarını değerlendirmeli. İş insanlarını bir araya getirecek toplantılar düzenlenmeli. Hatta Türk iş insanları Almanya’ya gelmeli. Başta Alman Parlamentosu olmak üzere, ticaret ve sanayi odalarını, iş dünyasıyla alakalı güçlü STK’ları ziyaret etmeli. Ayrıca Türkiye’deki belediyeler için önemli fırsatlar var. Başta eğitim olmak üzere, sosyal projeler, altyapı projeleri için ciddi hibe ve fonlar vardır. Özellikle eğitim için çok önemli imkanlar var. Belediyelerimizi de Almanya ve AB’ne bekliyorlar ve hatta davet ediyorlar. Kardeş belediye kavramını ve işbirliğini artıralım diyorlar. Ticaret siyasetin üstündedir. Ticari alanda eleele verirsek, siyasi alanda da ilişkiler güçlenir.”